Troostdeken
 by Chan

Fotogallerij

 

 

 

 

 

 

Gastenboek

Elsbeth Oosterholt
11-06-24 12:03:23
Toen mijn vader vorig jaar kwam te overlijden hoorde ik via een kennis van het begrip "troostdeken ". Ik kwam terecht bij Chantal en we maakten een afspraak. Het voelde vanaf het begin erg goed en vertrouwd. Ik wist zeker dat ze iets heel moois en unieks kon maken van de kleding.
Ze heeft voor mij en mijn broer een schitterende deken gemaakt en voor mijn andere broer een kussen. Nog mooier als dat ik me had voorgesteld! We zijn er heel erg blij mee!
Sheila van Bon
03-04-24 21:27:47
Toen mijn vriendin acht jaar geleden plotseling haar man verloor, heeft Chantal voor haar een troostdeken van zijn kleren gemaakt. Het was een prachtige deken geworden, waar mijn vriendin tot op heden nog altijd veel troost uit haalt. Dit was mijn eerste kennismaking met de troostdekens van Chantal. Het lot bepaalde helaas dat mijn man anderhalf jaar geleden ook kwam te overlijden. Na zijn overlijden wist ik al snel dat ik het ook fijn zou vinden om een troostdeken te hebben. Ook onze dochter wilde graag een troostdeken, gemaakt van de kleren van haar vader. Ik heb toen contact opgenomen met Chantal. Samen met mijn dochter hebben we met Chantal onze wensen besproken. Tijdens dit gesprek heeft Chantal goed geluisterd en al onze opmerkingen genoteerd. Wat wilden we terugzien in de deken en wat liever niet? Ook was er alle ruimte voor ons verdriet. We gingen met een heel goed gevoel naar huis, dit ging helemaal goed komen. Hoe mooi was het dat we op de verjaardag van mijn man de troostdekens en de bijpassende kussens konden ophalen. En wat waren ze mooi geworden! Zijn kleren zo herkenbaar en vertrouwd. De deken was met heel veel liefde en zorg samengesteld en gemaakt. Onze zoon die eerst nog twijfelde was, bij thuiskomst met de dekens, ook verkocht. Hij wilde ook een deken met kussen. Inmiddels hebben we alle drie een troostdeken met kussen. Alle drie van dezelfde kleren gemaakt, maar toch zo verschillend en heel goed passend bij de persoon voor wie de deken bestemd was. Lieve Chantal, heel veel dank voor de fijne, zachte dekens vol met mooie herinneringen!
Rianne Peeters
24-12-22 11:59:18
Afgelopen zomer is mijn lieve broertje op 30 jarige leeftijd overleden. Om zijn kleding te verkopen of weg te doen voelde niet goed. Ik ben gaan zoeken op internet of ik er iets anders mee kon doen en kwam zo op de site van Chantal terecht. Heb haar een mail gestuurd en kreeg er meteen een goed gevoel bij toen ik een fijne reactie op mijn mail terug kreeg.
Een afspraak gemaakt en ben met alle kleding bij haar langs gegaan. Wat een lieve vrouw. Ze nam alle tijd om mijn wensen te bespreken en schreef alles op zodat ze zeker niks zou vergeten.
Het zouden in totaal 2 dekens en 4 kussens worden. Ook zou ze 2 pakjes maken voor de knuffelaapjes die mijn kindjes bij het uitvaarthuis hebben gekregen.
Tijdens het maken hebben we af en toe nog appcontact gehad. Chantal voelde namelijk heel goed aan dat ik het lastig vond bepaalde keuzes te maken en dat ik erg perfectionistisch ben. Ze deed dus alles in overleg zodat het helemaal naar mijn wens zou worden. Niks was teveel voor haar.
Wat is het eindresultaat prachtig geworden! Iets wat ons troost kan bieden in het verdere rouwproces.
Lieve Chantal, nogmaals heel erg bedankt!
Ik hoop dat je voor vele anderen hetzelfde mag betekenen als wat je voor ons hebt gedaan.
Annette van Wijngaarden
18-08-21 19:22:59
Lieve Chantal,

Gisteren de twee troostdekens bij je opgehaald. Wat zijn ze prachtig geworden! Je hebt precies aangevoeld wat wij bedoelden. Het was fijn dat je bij ons thuis bent langs gekomen, om onze wensen/verwachtingen te bespreken. Door jouw warme persoonlijkheid voelde het gelijk goed. Deze troostdekens vormen weer een bijdrage in het verwerkingsproces, dank hiervoor!
Ninke Storm
22-04-21 20:10:03
Lieve Chantal, na een korte zoektocht op internet kwam ik op jouw site terecht en je persoonlijke verhaal gaf me een goed gevoel. Ik heb direct contact met je gezocht voor het maken van een troostdeken van de kleding van mijn moeder. Het prettige gesprek, je persoonlijke ervaring, de ruimte voor eigen inbreng/wensen, je vakwerk hebben geleid tot een prachtig eindresultaat. Dankzij jou heb ik een dierbare, tastbare herinnering!
Tonen: 5  10